16 dic 2010

[Wikileaks] La llibertat que goteja

Després de l'aparició del vídeo en el que soldats nord-americans d'un helicòpter Apatxe assassinaven a uns reporters i a un grup de civils que anaven a recollir els ferits i morts del carrer, la credibilitat de l'aparell militar dels EUA ha passat per un dels seus pitjors moments des d´Abu Graib i Guantànamo. Wikileaks publicà aquest document a la seva web, on recopilava i filtrava informes anònims i sensibles que comprometien a organismes del govern o de multinacionals. El fet d'haver-se centrat en les activitats exteriors dels EE.UU., ha portat a wikileaks ser perseguida i boicotejada per aquestes institucions i, fins i tot, a ser posada en dubte la seva finalitat.

La detenció del seu director [ 1 - 2 - 3 - 4 ] sota una sospitosa, però greu acusació, ha obert tantes adhesions [ 1 - 2 - 3 - 4 ] com suspicàcies sobre aquest personatge i sobre les intencions de Wikileaks, així com la suposada manipulació d'aquesta organització per part dels governs als quals diu denunciar.
Aquesta situació ha obert diferents hipòtesis que més enllà de la seva veracitat, no poden ocultar la realitat sempre silenciada dels crims d'estat i l'aplicació per part d'aquests, de lleis que limiten la nostra llibertat i la dels mitjans lliures [ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 ] i internet [ 1 - 2 ], sota la coartada de la seguretat. Segurament Wikileaks val més pel que calla, que pels secrets a veus que difon.

+ INFO: MITJANS

No hay comentarios:

Publicar un comentario