22 ene 2010

L´aparell judicial descarta la suspensió cautelar que parava la destrucció de 6 edificis del barri del Cabanyal

El jutjat número 4 de València ha llevat la suspensió cautelar sobre sis cases del barri del Cabanyal. El jutge manifesta que els immobles afectats no són Bé de Rellevància Local ni formen part de cap conjunt històric protegit. El possible afonament dels sis edificis va ser aturat el passat dilluns 18 de gener com a mesura cautelar. Diu la interlocutòria que es procedeix a llevar la suspensió cautelar per recurs administratiu ja que 'ni els immobles afectats es poden considerar Bé d'Interès Cultural (BIC), ni de rellevància local, ni integrats en cap conjunt històric protegit'. El jutge determina que els derrocaments poden continuar en traure´s la suspensió cautelar però també observa que contra aquesta resolució pot interposar-se recurs en termini de quinze dies. L´associació Salvem el Cabanyal manifesta sorpresa pel que troba un contrasentit. La portaveu de Salvem el Cabanyal, Maribel Domènech, ha manifestat que la interlocutòria en res canviarà la postura dels veïns que avisen que abraçaran les cases si entren les grues. Diu que si bé les cases afectades no són considerades BIC sí que es troben a dins del conjunt històric del Cabanyal. La plataforma veïnal ha convocat una manifestació per al pròxim diumenge 31 de gener amb el lema 'Per un barri sencer i viu'. SALVEM EL CABANYAL--->

Manifestació cívica: rehabilitació sense destrucció

A tots els col·lectius i persones que puguen estar interessades, a la València conscient, sensible i digna:

Es convida a participar en la MANIFESTACIÓ convocada per SALVEM EL CABANYAL el pròxim DIUMENGE 31 DE GENER DE 2010 a les 12.00, des de l’encreumaent del carrer de La Reina amb l’avinguda dels Tarongers.
Perquè tots i totes som necessaris en el moment crucial que viu el barri del Cabanyal per tal d’aturar la barbàrie i el despropòsit.
Acudim a demostrar que encara ens considerem persones i no han aconseguit alinenar-nos totalment, que estan presents en la nostra memòria les victòries, bregades ja fa massa temps, quan la societat valenciana plantava cara a l’especulació per parar la destrucció d’El Saler o del vell llit del Túria.
Aixafem el meninfotisme, aixafem la impunitat de polítics corruptes i especuladors sense escrúpols!
Per a totes les persones i organitzacions que puguen i vulguen aportar música, accions o qualsevol altra qüestió relacionada amb l’organització de la manifestació podeu posar-vos en contacte amb Artur al telèfon.

Dia: diumenge 31 de gener de 2010
Hora: a les 12.30 h
Lloc: creuament C/ Reina amb Av/ Tarongers)





El jutjat ha alçat la suspensió cautelar contra l'enderrocament de cases al Cabanyal. Sense entrar en el fons de la qüestió, és a dir, el contenciós seguix avant però no hi ha paralització cautelar. (Prensa)



La nostra primera reacció és esta:

Continuarem resistint succeïsca el que succeïsca mentres quede un sospir, mentres no perdem l'esperança, així és que si s'atrevixen a derrocar una casa abans que la justícia diga la seua última paraula continuem convocant a abraçar les cases.

Si comença un derrocament abans que es resolga el conflicte creat per la Generalitat Valenciana respecte de l'Orde Ministerial:

Abraçarem les cases amenaçades

TOTS A LA MANI A ABRAÇAR LES CASES

No hay comentarios:

Publicar un comentario