28 ene 2010

[Borriana - Castellò] Jornades Antimilitaristes

JORNADES ANTIMILITARISTES
insubmissió · pau · no violència · despesa militar
del 5 al 27 de febrer de 2010

EXPOSICIÓ ANTIMILITARISME INSUBMISSIÓ
Fotos Toni Roig, premsa, cartells, adhesius, vinyetes sobre militarisme d'El Roto i molt +
del 5 al 13 de febrer · FLOW club - del 15 al 26 de febrer · CMC La Mercè
········
XARRADA EL CICLE ARMAMENTISTA despesa, investigació, indústria i comerç
Jordi Calvo i Alejandro Pozo · Investigadors sobre desarmament del Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs de Barcelona
5 de febrer 19:30 h · Sala d’actes CME Rafel Martí Viciana
········
XARRADA INSUBMISSIÓ · Perquè declarar-se insubmís
Xavi Carda · Insubmís i advocat d’insubmissos
Toni Roig · Primer Insubmís Jutjat i condemnat a Castelló (Novembre 1993)
12 de febrer 19:30 h · Sala d’actes CME Rafel Martí Viciana
········
XARRADA NO VIOLÈNCIA i lluita contra les injustícies
Ramon Cardona · Representant del Col·lectiu Betxí important grup de difusió i suport de la insubmissió i la lluita no violenta des del 86 fins l'actualitat.
19 de febrer 19:30 h · Sala d’actes CME Rafel Martí Viciana
········
ESMORZAR I RE PINTADA MURAL D’ INSUBMISSIÓREALITZAT PEL GRUP TRÀNSIT EN MARÇ DEL 94 AL RIU ANNA
27 de febrer 11h · Riu Anna

--------------
Organitza: Col.lectiu Escletxa
http://escletxa-borriana.blogspot.com/

El col•lectiu Escletxa organitza les “Jornades Antimilitaristes” per al proper mes de Febrer, que analitzaran temes com l’insubmissió, les despeses militars i la pau i no-violència.
En un moment social crític on la gent ja no persegueix somnis ni ideals, on es fuig de la politització i de la generositat mútua, Escletxa torna a proposar el debat i la reflexió entorn al pensament pacifista, l’opció per l’anàlisi crític de la realitat absurda de la violència i el militarisme, i la construcció de propostes alternatives basades en la noviolència i la transformació social.
Les jornades constaran de tres xarrades, que tindran lloc els dies 5, 12 i 19 de Febrer a les 19:30 hores a la Sala d’actes CME Rafel Martí Viciana, una exposició itinerant sobre antimilitarisme i insubmissió (del 5 al 13 de febrer al FLOW club i del 15 al 26 de febrer al CMC La Mercè) i una acció urbana el 27 de Febrer a les 11 h consistent en repintar el mural d’insubmissió realitzat pel grup “Trànsit” en Març de 1994 al Riu Anna.
La primera xarrada el dia 5 de Febrer “EL CICLE ECONÒMIC ARMAMENTISTA”, impartida per Alejandro Pozo i Jordi Calvo (Investigadors de Pau i desarmament del Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs), analitzarà la situació de la inversió en investigació i despeses militars, i de la indústria armamentística i comerç d’armes.
És fonamental per a la ciutadania localitzar fonts d’informació fiables i sense interesos ocults. Aquesta xarrada és una oportunitat per conéixer la realitat de la verdadera inversió de l’Estat Espanyol en despeses militars i les raons que mantenen aquestes inversions.
La segona xarradael dia 12 de Febrer versarà sobre la INSUBMISSIÓ i serà impartida per Toni Roig (primer insubmís jutjat a Castelló) i Xavi Carda (insubmís i advocat d’Insubmissos).
Encara que avui semble mentida, va haver un temps on els joves anaven a la presó dos anys, quatre mesos i un día per un ideal. Deixaven família, estudis i treball i es comprometien amb la desobediència civil, és a dir, no acceptar allò que siga injust des de la no-violència. Aquesta xarrada enceta les jornades i l’acció urbana del dia 27 de Febrer, també relacionada amb l’insubmisió, les tanca com un homenatge a joves del nostre poble que van dur fins a l’extrem la seua coherència per un món no militaritzat.
La tercera xarrada INJUSTÍCIES I NO VIOLÈNCIA, impartida per Ramon Cardona, tractarà l’opció per la no-violència com a eina de transformació social.
Escletxa , col•lectiu que aglutina moltes sensibilitats basades en la construcció d’una democràcia directa i participativa, s’identifica plenament amb el pacifisme, tant en l’oposició a la màxima expressió de violència física i directa (guerres i militarisme), com també en l’oposició a la resta de violències que ens oprimeixen (estructural, patriarcal i cultural).
Amb aquestes jornades, el col•lectiu Escletxa torna a comprometre’s amb la participació i el civisme, i convida als joves i ciutadans/nes de Borriana a participar i enriquir les jornades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario