8 jun 2009

Comunicat Radio Malva.

FRONT ALS TANCAMENTS DE RÀDIOS LLIURES AL PAÍS VALENCIÀ:
CONTRAINFORMACIÓ, ARA I SEMPRE

La llei estatal de l’audiovisual reconeix les ràdios comunitàries, però amb un límit de potència (menys d’un quart dels watts actuals). Més que ridicul, és insultant. Al mateix temps, dona competències als goberns “autònoms”, per a tancar totes les ràdios sense llicència.

Per que no ens alimenten molles, volem el pá sencer. Fem valdre nostra raò.

El “dret a la llibertat d’expressió” sempre ha estat a condició de que no es pogueren tombar els privilegis establerts. Per aixó han fomentat la desigualtat en la capacitat dels mitjans de comunicació, afavorint les emissores privades, buidant de contingut social a les emissores públiques, i ara: prohibint les emissores lliures.

Les ràdios lliures som ferramentes de comunicació social: horitzontals en les decisions, autogestionats en la financiació, participatius en el funcionament i sobretot antagonistes en els continguts. No volem dir-li a ningú com té que opinar. El què ens agrada es informar de les realitats més desconegudes, per a que després cadascú es puga fer la seua pròpia opinió i buscar la coherència qüotidiana. Fer de la cultura una base per a les nostres vides, i no el negoci de quatre empresaris.

En els darrers anys, no podem negar que com tants altres col.lectius socials hem anat cap a baix, en quant a participació. I ara aprofiten els politics tant del PP com del P$o€, des d’el consell blavencià de l’audiovisual, per a repartir-se les llicències als seus amics empresaris, i tancar totes les emissores sense llicència, siguen comercials o lliures, tot en el mateix sac.

Per la nostra part no tenim intenció ni d’aturar la feina diària, ni de confondre els mitjàns amb les finalitats. Al dret natural d’opinió no hi renunciarem mai.

Continuarem considerant la contrainformació i la contracultura, una necessitat social, amb els mitjàns que pugam.

CONVOCATORIA PER AL VEÏNAT, COL.LECTIUS I QUI VULLGA PARTICIPAR EN UNA REUNIÓ OBERTA:

Dissabte 11 juliol, al Centre Social Okupat La Karpinteria (19 h.)

c/Josep Benlliure, 212 El Cabanyal (València)

Més informació: radiomalva.wordpress.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario