24 jun 2009

Judici contra Hammerskin-España: El testimoni protegit denuncia que els nazis estan recaptant diners per contractar un sicari.

L'Audiència Provincial de Madrid jutja quinze neonazis de la branca espanyola de Hammerskin, acusats d'associació il·lícita i tinença il·lícita d'armes. L'organització fou desarticulada per la Guàrdia Civil durant l'Operació Punyal l'any 2004, gràcies en part al testimoni d'un periodista infiltrat, sota el pseudònim d'Antonio Salas, famós pel llibre "Diario de un skin", on desvetllà la relació entre els Ultras Sur i el moviment neonazi. Els detinguts tenen nombrosos antecedents per agressions i són personatges coneguts dins l'ambient ultra i neonazi. Salas, que declararà com testimoni protegit, denunciava el primer dia de judici, haver rebut informacions sobre una suposada recaptació econòmica entre ambients neonazis per pagar un sicari contra ell. Els acusats negaren el primer dia de judici pertànyer a cap organització, no reconeixen professar la ideologia neonazi tot i haver evidents proves confiscades durant els registres dels seus domicilis que els relacionen amb aquesta ideologia. L'acusació popular està exercida per l'ong Movimiento Contra la Intolerancia, que demana un total de 76 anys de presó pels acusats. Seguim el cas durant els propers dies i recollim totes les notícies al respecte.

Antonio Salas: Infiltrado en UltrasSur

Nota de la Guàrdia Civil (Operació Punyal): Desarticulado un violento grupo neonazi


El presunto jefe de la banda dice que Hammerskin es un 'grupo de amigos internacional' (El Mundo, 16/06/2009)


El periodista que se infiltró en los 'Ultra' asegura que los Hammerskin organizaban "cazas" de hinchas y negros (Europa Press, 17/06/2009)


VIDEO: Declara contra los 'HammerSkin' el periodista infiltrado (Telecinco, 17/06/09)


La Guardia Civil define a Hammerskin como una organización neonazi estructurada para expandir el nacionalsocialismo (Europa Press, 23/06/2009)


[Llegir artícle complet]

No hay comentarios:

Publicar un comentario