28 oct 2008

Brutal atropellament a la Massa Crítica

Va ser el passat divendres 24 d´octubre per la tarda. La convocatòria de Massa Crítica es va desenvolupar entre una gran violència automovilística i va acabar amb un brutal atropellament a una ciclista. La convocatòria va ser a la Plaça Universitat i va congregar uns cent cinquanta ciclistes, molts d´ells vinguts de fora l´estat per participar en aquest event i altres del món del biciactivisme que s´organitzaven durant tot el cap de setmana a la ciutat.
L´objectiu de la manifestació ciclista, com es fa a moltes ciutats del món en les anomenades Critical Mass, era ocupar la via pública de manera festiva i pacífica per visualitzar que hi han altres formes de moure´s pels carrers , tot denunciant el monopoli i la dictadura que el cotxe imposa diàriament, provocant morts de vianants i ciclistes i causant greus conseqüències ambientals.

La marxa va arrencar seguida de Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra i a l´alçada de Passeig de Gràcia es van viure els primers moments de tensió quan un conductor d´autobús TMB insultà i amenaçà a un ciclista. Poc després, a l´alçada del carrer Aragó, un home que conduïa un Mercedes-Benz no va voler frenar al pas de la manifestació i va atropellar a un ciclista. Quan la gent es va apropar per recriminar-li aquesta actitud, va accelerar el cotxe a gran velocitat contra el grup de forma macabra. Quatre o cinc persones que es trobaven davant el van poder esquivar miraculosamente salvant-se d´un atropellament que els podia haver causat la mort.

Després de l´ensurt es continuà per carrers més tranquils, i.finalment, quan l´acte estava gairebé a punt d´acabar, es va produïr un dels fets més greus que s´han viscut a les masses crítiques barcelonines. A l´alçada de la Plaça de Sants, un home que conduïa un Renault Megane blanc matrícula B-6632-TV i segons molts testimonis, es va saltar un semàfor en vermell i les indicacions dels ciclistes i s´emportà per davant a gran velocitat a una ciclista, que literalment saltà pels aires i restà immòvil sobre l´asfalt. Vianants i ciclistes aturaren el cotxe i trucaren a una ambulància que s´emportà la noia que continua hospitalitzada.

Els que vem presenciar l´atropellament volem denunciar la freda actitud del conductor que es mostrà tranquil sense admetre haver comés cap tipus d´imprudència. Volem denunciar l´actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra que restaren importància al que va ocòrrer, tractant un homicidi frustat com si fos un simple accident de trànsit pel fet de que el criminal circulava en cotxe. Molts vianants van expressar la seva indignació i també van demanar als agents que almenys fessin la prova de l´alcoholèmia pero aquests es limitaren a prendre les dades del conductor.

Desitgem a la noia que es recuperi el més aviat possible. Exigim als conductors que ens insulten i agredeixen cada dia desde els seus cotxes que cessin la seva violència dictatorial. Exigim a l´administració que abandoni el seu cinisme de bicing i ciutat de façana i deixi de criminalitzar als ciclistes.

PROU VIOLÈNCIA AUTOMOVILÍSTICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario