13 oct 2011

[Poble Nou | Barcelona] Atac a concert nazi

última hora a setmanaridirecta.info

Pocs minuts després de les vuit del vespre, més de 150 antifeixistes que s'havien concentrat a la Rambla del Poblenou s'han manifestat pel carrer Pujades fins arribar a les portes del local on es celebrava el concert feixista. Amb pedres han aconseguit rebentar les vidrieres de les portes de la sala The Other Place. En aquell moment diverses furgonetes dels mossos d'esquadra han irromput al carrer i han carregat. Un antifeixista ha quedat detingut pels policies, que amb escuts i porres a les mans han fet una barrera d'agents per defensar la sala on es fa l'acte feixista. Altres quatre persones estan retingudes al costat dels furgons dels antiavalots, no se sap si es tracta de feixistes o d'antifeixistes. Segons el servei de premsa de mossos hi ha dues persones detingudes, sense especificar si són o no antifeixistes. A l'altra banda del cordó policial es tornen a concentrar alguns antifeixistes hores d'ara, després que s'hagin produït corredisses pels carrers del barri. Alguns testimonis parlen d'entre vuit i vint furgonetes policials a la zona i d'un mínim d'una persona ferida durant els fets. Hi ha tres ambulàncies davant de l'edifici.
Aquest local ja va ser notícia ara fa dos anys quan una operació ordenada per la fiscalia va suposar el registre de la sala, on s'hi va trobar nombrós material d'apologia de la xenofòbia i diverses armes. És un conegut punt de trobada de moters i dels anomenats "Àngels de l'Infern". Sembla que el concert encara s'està fent a l'interior de la sala.

A partir de les 19h havia crescut la tensió al carrer Pujades, ja que mentre a l'interior de la sala musical s'aplegaven desenes de feixistes amb simbologia neonazi, entitats del barri reunides d'urgència han convocat una concentració antifeixista a les 19h a la Rambla del Poblenou, a pocs metres. També era previst que a les 20h es fes molt a prop l'assemblea d'indignades del barri, just al costat del centre cívic de Can Felipa. Fins el moment no hi havia cap mena de presència policial ni de la fiscalia, tot i que havien anunciat que controlarien l'acte i n'impedirien l'apologia de la xenofòbia. A l'interior del local hi han entrat a quarts de set diversos agents de la guàrdia urbana que han parlat amb els amos del local i no han posat cap impediment a l'activitat. Al concert, entre d'altres persones hi assisteixen, Sergio Serralvo Ramírez, el cap de llista per Cornellà de Llobregat de la Plataforma per Catalunya (amb processos judicials per agressions i amenaces l'any 2009), i Pedro Chaparro, el cap de les joventuts de Democracia Nacional. A les portes del local també s'hi apleguen nombroses càmeres de televisió i altres mitjans de comunicació. Des de la fiscalia i el Departament d'Interior s'ha anunciat que no s'impediria l'acte però si que es desplegaria un dispositiu antiavalots per si es produïen aldarulls a la via pública.

No hay comentarios:

Publicar un comentario