27 abr 2008

Comença la campanya contra l´empresonament imminent per la bandera espanyola


Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir davant del ple de l’Ajuntament de Terrassa per a protestar contra l’empresonament d’en Franki. Durant l’acte hi va haver mostres de suport cap al jove terrassenc, de crítica a les institucions polítiques i judicials i diverses accions fent patent que lla lluita continua malgrat la repressió.

Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir davant del ple de l’Ajuntament de Terrassa per a protestar contra l’empresonament d’en Franki. Durant l’acte hi va haver mostres de suport cap al jove terrassenc, de crítica a les institucions polítiques i judicials i diverses accions fent patent que lla lluita continua malgrat la repressió. La concentració d’ahir dijous va suposar el tret de sortida de la campanya de mobilitzacions que nombrosos col•lectius i moviments socials dels Països Catalans han iniciat per a rebutjar un nou cas de repressió política.

En aquesta ocasió es tracta del nou intent d’empresonament d’en Franki, un actiu militant de diversos moviments socials de Terrassa que corre el risc d’entrar a la presó per una condenmna de dos anys, set mesos i quinze dies per ultratge a Espanya i atemptat. Durant la concentració la gent assistent va rebutjar el paper hipòcrita de les institucions polítiques, amb l’Ajuntament tripartit de terrassa al capdavant, i judicials que han promogut aquest nou acte de repressió política.

Al llarg de l’acte tres espantaocells van simbolitzar la plantada de la societat terrassenca crítica contra la mesura i la seva aposta per a la resistència davant de la repressió. En acabar la concentració tres persones van desplegar una gran bandera espanyola i la van omplir de fems. Recordem que els fets es remunten a la Festa Major de Terrassa a l'estiu del 2002, quan una cercavila festiva que demanava la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de l'ajuntament va ser reprimit per agents de la policia municipal.

Aquests agents mesos més tard van denunciar a dues persones com a responsables d'haver intentat despenjar la bandera i d'haver-los agredit. Aquesta denuncia va provocar que la fiscalia fes una acusació inicial pels delictes d'ultratge a espanya, atemptat a l'autoritat, lesions i desordres i demanés 3 anys i 6 mesos de presó. Cal denunciar també el paper de l'Ajuntament per la complicitat i passivitat en els fets: permetent que la Policia Municipal redactés una denúncia desproporcionada com a resposta a la cercavila, assistint al judici com a part afectada per reclamar els diners que costava la bandera espanyola, i deixant que el procediment judicial es consolidés en una condemna ferma d'ingrés a presó.

Tant el judici, com la sentència, com l'execució de la mateixa tenen una finalitat política, el que pretenen és donar un “càstig exemplar”, tant a en Franki com a la resta de persones actives, solidàries i compromeses amb les diverses lluites de Terrassa i d'arreu. Volen fer creure que a totes ens pot passar el mateix per tal de desactivar-nos políticament i desmotivar-nos personalment.

Però del que no se n'adonen és que amb la repressió contra la dissidència no fan res més que augmentar les ganes de continuar lluitant i de denunciar les agressions que patim per part d'un estat capitalista i imperialista, i de la seva maquinària(policia,institucions,jutges,premsa,....) Perquè el govern i les institucions subordinades han optat per la via de la força i la repressió a l'hora de resoldre els conflictes polítics i socials, fem una crida a la RESISTÈNCIA i a la DESOBEDIÈNCIA CIVIL.

No podem permetre que cap company més sigui fet presoner per dir el que pensa i actuar en conseqüència.

SAT (solidaritat antirrepresiva Terrasa)

No hay comentarios:

Publicar un comentario