1 jun 2010

[Vic] Concentració en Vic pels drets de les persones migrants

A les 5 de la tarda s'iniciava una concentració a la Plaça Major de Vic. El lema que l'havia convocat era “Tots som persones”. A la plaça hi havia unes 600 persones, amb diverses nacionalitats i diversos lemes a les pancartes. Després de varis discursos promoguts per les organitzadores de la concentració, s'ha pres la veu des de la massa reunida per a l'ocasió, es cridaven lemes com “papeles para todxs”, “fuera la ley de estrangeria”, “tancarem els centres d'internament”, entre els crits també s'hi sumava la música de djembes i bongos, s'ha continuat cridant lemes “la ley de estrangeria pa' la reina sofia” “dignidad, derechos, libertad, sanidad, educación para todxs”. Després de prop d'una hora de concentració s'ha començat a caminar per voluntat de varia gent alla reunida, la manifestació ha durat prop d'una hora i mitja i s'ha anat des de la Plaça Major fins al Barri del Remei, un barri de composició obrera i migrant, on allà si que s'ha notat el suport veïnal, varies pancartes feien crits contra les politiques racistes que s'estan plantejant a Vic arrel de la proposició de part de PxC (plataforma per catalunya) de no empadronament a gent sense papers, es podia llegir “el racismo divide” i “sin padron perdemos los derechos a la sanidad, educación, papeles..”, “el gobierno quiere convertirnos en causantes de la crisis” durant l'hora i mitja no s'ha parat de cridar “Anglada Racista”.

Gent variada ha participat en aquesta convocatòria on s'ha notat la manca del gruix social de Vic. Han participat CCOO, Esquerra anticapitalista, Papers per tothom, S.O.S racisme, Revolta global, CJC, grups autonoms antifeixistes, i altres individualitats. La manca de representació de la base social de Vic pot ser deguda a la escisió de la convocatòria de part de UGT, la CUP i altres grups municipals implicats en un inici, encara que la gent no implicada en els moviments socials o sindicals ens mirava des del balcó amb cara incrèdula o ni sortia a mirar-nos. Algunes discussions amb els vianants durant el transcurs de la manifestació on es denotava que el discurs racista ha calat i es més present que mai.

La manifestació va finalitzar al Barri del Remei tot anunciant properes convocatòries, des de la “Campanya contra l'Europa del Capital” es va convocar al cicle de xarrades que es fará la setmana vinent en el marc de la contra-cimera. També es va anunciar una concentració-concert al CIE de la zona franca, s'ha quedat el dia 6 de juny a les 16.30h a la Plaça Espanya de Barcelona, per a denúnciar l'abús de poder, les condicions dels interns, i la impunitat de la gent que gestiona el Centre (penitenciari).

Després de la manifestació, es va fer una xerrada al CSOA La torratxa amb la participació de Nómadas del siglo XXI y Ateneu Candela i se va presentar la campanya de la ciudad sin fronteras.

tancarem els centres d'internament!

No hay comentarios:

Publicar un comentario