29 jun 2010

Vinux: distribució Linux per a discapacitats visuals

vinux-tablet-marble-large.jpg
Vinux és una distribució de Linux basada en Ubuntu 10.04 i de nova creació (la versió final va ser alliberada fa menys d'un mes) especialment dissenyada per a usuaris amb discapacitat visual.
http://vinux.org.uk/index.html


Els desenvolupadors s'han esforçat a millorar l'accessibilitat del sistema operatiu per a persones amb problemes visuals que van des d'eines per a convertir el text en veu (a l'estil JAWS) a lupes dinàmiques per a visualitzar millor el contingut de la pantalla o a suport per a teclats braille USB.

Vinux està disponible amb Live CD, encara que els seus desenvolupadors han habilitat repositoris específics des d'on és possible aconseguir totes les aplicacions si preferim treballar amb d´altres distribucions. D'igual manera, aquestes mateixes aplicacions s'han compilat en paquets .deb facilitant l'accés per a poder instal·lar-les i utilitzar-les fàcilment amb Ubuntu.

Hi ha disponibles versions Live amb DVD, CD i USB, basades tant amb Intrepid Ibex com amb Lucid Lynx. A més a més hi ha versions per a arquitectures de 32 i 64 bits:

Per a descarregar Vinux (totes les opcions de descàrrega disponibles): http://vinux.org.uk/index.html

Lloc web del projecte: http://vinux.org.uk

No hay comentarios:

Publicar un comentario