1 jun 2010

[Radio Mistelera] Programa: És realment Ciència la Psicologia?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSCtRw38_Pj8bii4hs8OdDtfbT3gV0c0jMsxbF18rC-C7YF53vTlgVSRkYTtbEaPGxYKnakzrUFdWrAuVYElM040phAYF0C64lXraNSBdL0f0w8xbH3GVTxndtg4GyUsTBQ1xPR-Q5M2cg/s1600/manipulacion.jpg
En aquest programa de ràdio tractem el problema de si la Psicologia és ciència o pseudociència. A nivell teòric, comprovem que existeixen moltes corrents i escoles psicològiques i entre elles pràcticament no hi han acords ni consensos, però sí clars enfrontaments... Però més greu és que en la pràctica la Psicologia és utilitzada com a ferramenta repressiva per a justificar i articular les presons, els centres de reforma i el control social.
Per altra banda, en aquest programa parlem, des d’un enfocament proper a l’antipsiquiatria i a la contrapsicologia, de fets tan variats com l’utilització de tècniques psicològiques en la manipulació de masses, la massificació de la seguritat social, la medicació massiva, la lobotomia química i fins i tot les teràpies personalitzades d’ajuda.

Escoltar a la web de Radio Mistelera

No hay comentarios:

Publicar un comentario