9 jun 2010

[Barcelona] Talls de carreteres i piquets per la vaga general

urant tot el matí s'han produït diferents accions: piquets i talls de carretera a Barcelona. Amb crits com "Contra l’Europa del capital, vaga general" s'ha tallat la Diagonal a l’alçada de Palau Reial tocades les 8h. Vora unes 70 persones han encès una filera de pneumàtics per reforçar el tall, que ha durat 15 minuts més, sota crits a favor de la vaga general. No s’ha identificat ningú.

Així mateix, als voltants de la Universitat Autònoma s'han produït talls en les vies de Renfe i a la carretera B 30. Aquest últim s’ha reforçat amb una crema de pneumàtics. Al campus de la universitat s'han fet piquets.

La jornada de lluita ha continuat, cap a les 10 del matí s'ha tornat a tallar la Diagonal, just davant d'una oficina de viatges Marsans, empresa del líder de la patronal espanyola CEOE, Díaz Ferran, motiu pel qual s'han emprat bancs i objectes d’aquest local. El trànsit de la Diagonal ha estat aturat durant una mitja hora. S'ha cridat "Que la crisi la paguin els rics", i "Vaga general".

Amb aquestes accions es pretén fer una crida a la vaga general, que les lluites s'accentuïn en un moment com l'actual, en què s'està realitzant un atac estructural contra les classes populars, contra les persones més explotades i oprimides. En un moment en què des de dalt es pretén imposar un model ultraneoliberal, basat en l'explotació extrema. Es fa una crida a la lluita des de baix, perquè només una lluita forta i ferma pot aturar les retallades i la reforma laboral. I lluitant, lluitant juntes, també podrem tractar d'anar a per molt més.

En aquests moments està tenint lloc la manifestació convocada pels sindicats oficials, en la qual també participen críticament altres sindicats com CGT o IAC-USTEC, i diversos col•lectius i organitzacions anticapitalistes.

De la mateixa manera, ens han informat que al llarg de la nit s'han fet accions i pintades en diferents barris contra la reforma laboral que exigien la vaga general i animaven a la lluita popular contra la crisi i les retallades.

Fotos

Corte en la Diagonal - Palau Reial

Corte en Diagonal - sede Viajes Marsans

-----------------------------------------------------------

Información de L´Accent

La vaga contra les retallades del govern espanyol en els salaris de treballadors i treballadores del sector públic i en les pensions ha començat als Països Catalans amb talls en algunes vies de tren i carreteres.

Des de diversos punts de l'àrea metropolitana de Barcelona han informat a L'ACCENT que entre les 7.30h i les 10 del matí hi ha hagut tallades les línies de tren de Renfe que passen per la UAB, retencions a les entrades al campus amb cotxe, tall amb pneumàtics amb foc de l'autopista B30 i que durant mitja hora un grup de persones ha tallat la Diagonal de Barcelona també amb pneumàtics amb foc.
No hi ha notícies de cap persona detinguda.

Trens i carreteres tallades a la UAB
Des de dos quarts de vuit del matí ens han informat a L'ACCENT des de la UAB que les vies de la Renfe han estat del tot tallades fins a les 10, hora en què alcen els piquets a tot el campus i rodalies. Hi havia desenes de persones a les vies que impedeien el pas dels trens i tenien aturats els combois.
D'altra banda, també a la UAB, hi ha hagut piquets informatius a totes les entrades amb cotxe al campus, per la qual cosa l'entrada amb vehicles era molt lenta. Alguns testimonis han explicat que els piquets han provocat que els vehicles haguessin d'esperar una hora per entrar al recinte universitari.
Fora del campus, un altre grup de persones ha tallat amb pneumàtics amb foc l'autopista B30, per la qual cosa ha quedat tallada.

La Diagonal de Barcelona tallada amb foc
A l'entrada de Barcelona, una seixantena de persones ha tallat durant una mitja hora abans de les 9 l'entrada per la Diagonal a l'alçada de la zona universitària. Els concentrats portaven una pancarta que deia "Lluitant aturarem les retallades" i han creuat pneumàtics al mig de la calçada encesos per aturar el trànsit.

extret de L´Accent

No hay comentarios:

Publicar un comentario