7 jun 2010

[Barcelona] Cobertura en La Haine: Concentración en el CIE de la Zona Franca de Barcelona

http://radiomalva.files.wordpress.com/2010/04/cies_no_049_1_.jpg

20.00: S’ha desconvocat la concentració. S’ha deixat molt clar que seguirem molt pendents del CIE, denunciant-ne l’existència i solidaritzant-nos amb les famílies de les persones internades. De moment, no tenim constància de cap acte repressiu dels Mossos d’Esquadra en motiu de la concentració.

19.30: Continua el concert davant les portes del CIE; s’entrellacen les cançons amb els crits de la gent. Segons ha informat a La Haine una persona que manté contacte amb gent internada, entre les internes s’estén la pràctica de resistir-se a les deportacions negant-se a pujar als avions. Com a represàlia, cops i pallisses. Una altra pràctica de total abús de poder present dins la maquinària de l’internament i la deportació.

Hi ha vuit furgonetes, quatre davant el CIE i quatre més als voltants.
Durant tota la tarda, persones de diferents col•lectius han estat parlant amb les familiars que anaven sortint, per tal de poder teixir xarxes de solidaritat

19.00: Durant la última mitja hora, s’ha anat concentrant molta més gent davant el CIE, mentre els concerts seguien i les cançons cridaven contra els centres d’internament i pels drets de les immigrades.

Han intervingut persones que sortien de veure els interns, una de les quals ha afirmat que els crits de la concentració se senten fins a la sala de visites. Per tant, l’ambient és molt tens, i fins i tot han pegat alguns interns que cridaven unint-se a la protesta. En assabentar-se d’això, la gent que s’havia concentrat a començat a cridar amb molta més força: Libertad, presas a la calle! Tancarem els centres d'internament!

I, sobretot, s’ha cridat: No fue un suicidio, fue un asesinato!, en relació amb la mort d’en Mohammed fa pocs dies en aquest CIE. Hem sabut que la Asociación Derechos y Papeles para Todas ha posat una denuncia perquè s’investiguin els fets que van acabar amb la mort d’en Mohammed. Dins d’aquesta denúncia, s’ha presentat una sol•licitud per tal que les 10 persones que potencialment van ser-ne testimonis no siguin deportades. Tanmateix, no se sap si ja ho han estat.

18.25: Les familiars també es concentren davant el CIE, moltes de les quals avui venen a visitar els seus familiars, mentre la gent continua cridant consignes per megafonia perquè des de dins es puguin sentir. Gràcies al familiars, se sap que els interns se’ls ha amenaçat de no fer res en motiu de la concentració que els dóna suport des de fora.

Unes quantes familiars i persones properes parlen per megafonia. La companya d’una persona interna ha manifestat com es vulneren els drets dins el CIE i ha posat de manifest la doble moral europea, fent saber que durant segles les europees hem colonitzat el món sense preocupar-nos de res, i ara demanem papers a aquelles a les quals hem estat fent sempre fent impossible l’existència.

18.15h: Ja hi ha 150 persones davant el CIE de la Zona Franca. L’edifici està custodiat per quatre furgonetes i un gran cordó de Mossos d’Esquadra. Just al costat, hi ha una ambulància preparada. Des d’un moment, la gent ha començat a cridar consignes contra les presons i els CIE en concret. Tot això a pesar de les dificultats que molta gent ha tingut per a arribar-hi, atès que aquest centre és en un polígon industrial de molt difícil accés. La gent hi ha arribat amb tren, amb els pocs autobusos que s’hi acosten, o amb bicicleta des de la plaça d’Espanya.

En les pancartes més grosses, s’hi pot llegir: Cárcel, Redadas, Fronteras ... así se construye la riqueza europea, o Cada immigrante muerto es un crimen de Estado, ¡Solidaridad!. A més a més, la gent també duu moltes pancartes petites. Ja s’ha tallat el carrer.

Llegeix la resta de la cobertura, també en castellà, en aquest enllaç de lahaine.org

Més info en: http://tekedas.entodaspartes.net/

No hay comentarios:

Publicar un comentario