25 nov 2008

Velluters contra la violència de Gènere

Movilización social
Els veïns i les veïnes de Velluters han organitzat aquest matí una acció festiva contra la violència de gènere. L'acte, convocat per Ca'Revolta, Endavant i l'Associació de Veïns i Veïnes "El Palleter", ha consistit en la pintada de murals feministes acompanyada d'una batucada. L'acollida en el barri ha sigut molt bona, amb mostres de suport constants per part del veïnat. El lema emprat "El patriarcat és violència: combatem-lo!" ve a denunciar que la violència de gènere no es redueix a les agressions físiques contra les dones produides en el marc de la llar o les relacions afectives, sinó que té un caràcter més global i té com a origen el sistema patriarcal. Es tradueix en totes les esferes de la vida en discriminació salarial, creació de modes i patrons físics que atemten contra la salut, rols socials i econòmics, assetjament verbal i psicològic, sexualitat i opció sexual,... I enllaça amb el tarannà capitalista d'aquesta societat on el patriarcat és una peça clau per la reproducció del sistema socioeconòmic.
La nota negativa l'han protagonitzat els agents de la policia local de València que han procedit a fotografiar els murals i denunciar a un des participants, davant la indignació dels i les vianants.
Però tot i això les entitats convocants consideren un èxit la jornada com a mostra simbòlica de la voluntat dels veïns i veïnes de construir una societat sense violència ni discriminació per motius de sexe o gènere.
images

No hay comentarios:

Publicar un comentario