23 abr 2010

[Barcelona] Condemnats dos mossos per la carrega policial de les manifestacions anti-Bolonia

A més, hi ha altres tres agents denunciats en dos processos per dos delictes de lesions, més greu que el de faltes

La càrrega que la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra (Brimo) va realitzar el 18 de març de l'any passat durant la protesta dels manifestants anti-Bolonya ha començat a tenir conseqüències judicials. Cinc antiavalots han estat denunciats. Dos agents ja han estat condemnats a pagar dues multes i indemnitzacions després de ser denunciats per un fotògraf i un càmera de televisió que van assegurar haver reconegut els policies en vídeos i fotografies.

El primer va ser denunciat per un fotògraf d'una web de notícies i ha estat condemnat a pagar 450 euros (225 de multa i 225 d'indemnització) per una falta de lesions. En la seva sentència, el jutge considera que l'agent va agredir al fotògraf quan la zona "ja estava buida" i sense que "consti actitud hostil de cap classe" del reporter, que portava el braçalet de "premsa". Segons el magistrat, aquestes circumstàncies fan que l'actuació de l'agent quedi fora de l'operació policial en curs i que sigui constitutiva d'una falta de lesions.

No obstant això, la defensa de l'acusat, que ha recorregut sense èxit la sentència, va plantejar seriosos dubtes sobre les proves aportades ja que va assenyalar que l'única evidència que incriminava l'agent era una fotografia en què el mosso i el fotògraf se'ls veia a prop però on no constava agressió de cap tipus. A més, en el seu recurs, la defensa ha assenyalat que el testimoni aportat pel denunciant va reconèixer que no podia identificar el mosso com l'autor dels cops. L'advocat de l'agent antiavalots ha destacat que el denunciant trigués 37 dies a presentar una denúncia pel que havia passat.

En el segon procés, el jutge ha considerat culpable d'una falta de lesions a un agent denunciat per un càmera de televisió i l'ha condemnat a pagar 900 euros (450 de multa i 450 d'indemnització).

Cinc denunciats

A més, hi ha altres tres agents denunciats en dos processos per dos delictes de lesions, més greu que el de faltes. Un d'aquests dos judicis està pendent que es dicti la sentència. A més, aquest divendres van a declarar dos antiavalots per l'agressió soferta pel fotògraf del diari ADN, que ja va declarar dies enrere.

Els 320 agents de la Brimo han decidit pagar de forma conjunta les multes i indemnitzacions a les quals han estat condemnats els seus companys. El col.lectiu de antiavalots ha expressat el seu malestar per les sentències. Toni Castejón, delegat sindical a la Brimo del sindicat SME-CCOO, ha lamentat que es jutgi de manera individual a "agents que participaven en una acció conjunta, que complien ordres i que es van limitar a realitzar el seu treball". A més, ha destacat que en cap moment les sentències parlen de "mala praxi" en l'actuació dels agents. Prova d'això, segons Castejón, és que en el cas del fotògraf els cops no només no van causar lesions incapacitants sinó que van ser en el braç i els glutis i no en zones vitals. El protocol d'actuació dels antiavalots estableix que els cops s'han de donar sempre de cintura cap avall.
Kaos enla red

No hay comentarios:

Publicar un comentario