29 mar 2010

[Fotos] Jornada de lucha antirrepresiva en Barcelona

Avui, dissabte 27 de març, s'ha celebrat a Barcelona una Jornada antirepressiva que ha ocupat tot el dia. Començant per les activitats descentralitzades als barris i acabant amb una marxa des de la Sagrada Família fins a la seu del diari El Periódico a Catalunya.

La repressió és un fet constant en la vida dels moviments socials, actualment es pateix repressió a molts nivells, hi ha casos per diverses problemàtiques i tots són causa i efecte de l'intent del sistema per a callar les veus dissidents i mantenir el seu status quo. És per això que a Barcelona s'ha celebrat la Jornada Antirepressiva d'avui on els barris han participat activament durant tot el matí i el migdia:

Gràcia: Ha tingut lloc un cercavila en el qual han recorregut diversos carrers de la ciutat i posteriorment s'ha pres un plaça, on entre 50 i cent persones, amb diverses pancartes reivindicant la llibertat dels presos. Allà van compartir amb lxs vecinxs del barri un dinar popular. Així mateix, també hi havia un tast de vins, distribuïdores alternatives i algun lloc. Més tard, es van organitzar diverses actuacions. La presència policial va ser nul.

Centre: Igualment ha tingut lloc un Prop-Vila que ha anat recorrent diversos carrers entorn del barri del Raval i Sant Antoni. S'ha informat sobre els diferents casos repressius a la gent que passava al costat de la manifestació. A més a la rambla del Raval s'ha desplegat una pancarta des d'un edifici i un grup de teatre ha realitzat una *performance. Posteriorment s'ha anat cap al CSO La Carbonería, on ha tingut lloc un menjar popular.

Clot: Unes 70 persones han marxat per el carrer Rogent mentre es pintaven nombrosos bancs i immobiliàries, es pegaven cartells contra la repressió i es lliurava un tríptic a la gent que estava en el carrer explicant els motius de la jornada de lluita antirrepresiva. S'han cridat consignes contra la repressió, per la llibertat d'Alfonso, Tamara, i Nuria Portulas, i contra les presons i els CIE. S'ha arribat fins a la plaça del Mercat, lloc on la marxa s'ha desconvocat.

A la tarda, s'ha convocat una manifestació pels carrers de Barcelona que ha començat a les 18h amb prop de 200 persones sota la pancarta "Alfonso Absolució, 3 anys per defensar-se d'una agressió". Des de la plaça de Gaudí, i en direcció al carrer Mallorca, han sortit totes les manifestants cridant per la llibertat de les preses: Alfonso, Tamara, Marina, Laura, etc i sense oblidar totes les preses a les que no posem nom però que pateixen l'incesant repressió en les seves carns. S'han estat cridant consignes com No estem totes falten les preses, Llibertat Tamara, Alfonso Absolució, A terra els murs de les presons, i alhora s'han repartit moltes octavetes entre les vianants per a fer visible la situació de les repressaliades, les preses i les presons.

Durant tot el recorregut s'ha estat tallant els carrers, passant pel passeig Sant Joan, la Diagonal i el carrer Aragó amb Bailén on durant més de cinc minuts s'ha estat tallant el trànsit i informant a les conductores de les reivindicacions que la manifestació duia a terme.

Finalment s'ha arribata la seu del diaria El periódico on les manifestants han entrat per a entregar els textos que resumien el malestar pel "cas omís" que la premsa fa dels casos repressius i la flagrant manipulació que es fa d'aquests. Amb dificultats, però, un cop entregada la carta, s'ha passat a la lectura del manifest que reproduïm a continuació per a desconvocar la manifestació que ha finalitzat dirigint-se al metro sobre les 20h del vespre.

El manifest, amb poques però ben encertades paraules, fa un repàs a l'actualitat repressiva del moviment.

Fotos

Ocupación de la plaza Virreina, en Gràcia:



Manifestación:

No hay comentarios:

Publicar un comentario