18 oct 2010

[Estat Francés] Carta de Jan Marc ROUILLAN, pres polític d'Acció Directa

Aquest dissabte 2 d'octubre 2010, el pres politic de Action Directe: Jan Marc ROUILLAN "va celebrar" el segon aniversari del seu reempresonament. Dos anys de presó per algunes paraules. Va ser ja detingut per l'Estat francès des de 1987.

BLOC: http://www.action-directe.net/ CARTA DE JAN MARC ROUILLAN: PRES POLÍTIC D'ACCIÓ DIRECTA, CONDEMNAT PER A TOTA LA VIDA I DETINGUT DES DE FA 23 ANYS PER L'ESTAT FRANCÈS:

«Dos anys d'empresonament per paraules... Jo que, en la sortida de Maig 68, he fet l'elecció de les armes i de l'acció revolucionària, estic aquí, als cinquanta-vuit anys, empresonat, suprema ironia, «per paraula».

Els magistrats del antiterrorisme li donen així raó a l'adolescent que era i que, com a milers d'uns altres a través d'Europa, havien fet aquesta elecció considerant que era impossible actuar revolucionàriament en els marcs de la política burgesa. Per a nosaltres, en aquest Sistema, no es parla lliurement més que de l'única condició de manejar els comandaments dels Amos.

Encegats per les seves certeses reaccionàries, els jutges aposten per la desaparició sense volta d'una veritable oposició d'extrema esquerra als nostres països alimentats de la desgràcia que causen en un altre lloc. Una oposició de Classe capaç de trencar els apetits de depredadors que desvien els fruits de la labor dels treballadors. Una oposició conseqüent capaç d'unir-se al pol polític dels explotats.

Es vulgui o no, la meva detenció revela les pors que obsessionen sempre als Governs dels països Imperialistes. Els seus temors del fantasma de la Resistència.

La meva detenció resulta de la voluntat d'aniquilar tot rastre d'una alternativa radical als costums rituals de les peticions i de les manifestacions-passejos, a la verborrea hemiplèjica dels «més a l'esquerra, mors», a les accions sense matí i a les comèdies de la ruptura amb el Sistema i els seus supletoris.

Malgrat tot, la lluita continua: cada combat, cada escaramussa, cada rebuig força en el seu si una alternativa revolucionària. He après de les nostres derrotes. Però mai m'he dit que són els més forts, que per això no hi ha res més que fer. Mai he renunciat a difondre la nostra experiència combatent. I assumeixo tota la responsabilitat política de les nostres accions passades.

Dos anys d'empresonament per paraules... La meva detenció es basa sobre l'arbitrari. Qui és també el fruit «ordinari» de la proliferació de les Lleis i dels Decrets lliberticides. Mentre que els governants organitzen la impunitat dels patrons gamberrros i dels multimilionaris lladres, multipliquen les Lleis que endureixen la relació per força contra els explotats. No passa ni un any sense que no es faci votar a corre cuita (i sovint d'amagat) una Llei o una Esmena estrenyent-nos encara més el cargol.

Els tribunals d'excepció i les seccions antiterroristes emmarquen l'autoritarisme d'aquest Estat policíac. Són l'expressió omnipotent. I avui els tribunals «ordinaris» -que expulsen als Romanís i als treballadors estrangers, que perdonen als policies assassins, que empresonen per braçades al petit poble dels barris revelats pel seguici de les seccions especials, que realitza controls discriminadors, registren, surra i toquen el Taser i el flash ball -aparells repressius utilitzats per la policia- fan entrar l'arbitrari en cada relació «ordinària» dels més pobres amb l'Estat. Fins a on anem a acceptar la dictadura «ordinària» de l'Extrema Dreta?

Aquest Estat hauria intentat donar un sentit suplementari a la meva vida militant que ni ell s'hauria pogut creure millor! Quant agraeixo prenent les paraules del poeta Heinrich Heine: «L'odi dels meus enemics pot servir de garant que he emplenat fins a aquest dia aquesta ocupació fidelment i amb honor. Em mostraré sempre digne d'aquest odi.»

I per concloure aquest segon aniversari del reempresonament, agraeixo, des del fons de la meva cel·la, a tots els/les camaradàs, els/les amics i els/lesdesconeguts que inclouen el meu alliberament en el seu projecte d'emancipació revolucionària.»

Jan Marc ROUILLAN
ÉCROU N° 9590 B 139
CENTRE DE DÉTENTION DE MURET
ROUTE DE SEYSSES
31600 MURET - OCCITÀNIA

Via: indy-bcn

No hay comentarios:

Publicar un comentario