12 nov 2007

Xerrada 'HORTA I PATRIMONI EN PERILL, EL CAS DE CATARROJA'.


Us convidem a l'activitat d'aquesta setmana que farem continuant amb les Jornades VERD o CIMENT?, les quals estem ampliant:
· Dimecres 14 de Novembre - 'HORTA I PATRIMONI EN PERILL, EL CAS DE CATARROJA': x errada, projeccions i debat. 19 h, aula S-7 de la Fac. de Psicologia (Av. Blasco Ibañez, 21). Contarem amb la participació de la gent de la Plataforma 'Salvem Catarroja'.
Us adjuntem un resum de la situació a Catarroja:
El 26 de gener de 2006 s'aprovà a Catarroja el projecte 'Nou Mil·lenni', un PAI (Projecte d'Actuació Integral, és a dir, un macroprojecte urbanístic) per a construir 13.446 vivendes, un centre comercial i un camp de golf que es carregarien quasi 2 milions de metres quadrats d'horta (tot el que queda d'horta en el terme municipal de Catarroja).
Aquest PAI porta amb ell una gran quantitat de conseqüències negatives, algunes de les quals ja afecten als veïns abans inclús de ser portat a terme: moltes terres del sector han sigut comprades per especuladors que no les treballen (molts d'ells amiguets de l'alcalde, els primers en enterar-se del negoci), s'han plenat de brossa i ja hi han hagut 3 incendis només aquest passat estiu. Per altra banda, cada vegada n'hi han menys agricultors i els amenacen amb tancar el motor argumentant que no eix rentable mantindre un motor per a quatre gats que queden (aquesta és només una de les mooltes formes de pressió emprades).
La Plataforma 'Salvem Catarroja' es va formar l'estiu de 2005 front la posible aprovació d'un PAI i des d'eixe moment s'han arreplegat unes 4.000 firmes en contra del 'Nou Mil·leni', s'han organitzat manifestacions, s'han començat a treballar els camps abandonats i s'han realitzat molts més actes i accions en contra d'aquest injust macroprojecte.
A més, fa un mes una alqueria del segle XVIII del sector on es pretén fer el 'Nou Mil·leni' va ser parcial i il·legalment enderrocada (parcialment perquè la pluja obligà a traure les excavadores què s'enfonaven en el fang). Des d'eixe moment, membres de 'Salvem Catarroja' i veïns del poble estan acampats front a l'alqueria per evitar que acaven d'enderrocar-la.

Més informació: www.salvemcatarroja.org.
Fins dimecres, salut!

--
Assemblea d'estudiants
OBRIM LA MENT

obrimlament@gmail.com (correu)
www.obrimlament.tk (web)
orimlament.losforos.es (nou fòrum)
obrimlament.blogspot.com (nou blog)

No hay comentarios:

Publicar un comentario