11 nov 2011

[Eleccions 2011] Campanya electoral de Espana2000

JL Roberto (España2000): Sabemos que nuestras ideas atraen a muchos individuos que no son normales, desequilibrados mentales que se agarran a nuestro mensaje para justificar su agresividad.

La campanya electoral ha començat, i el partit España2000 arranca amb mal peu després de diverses notícies aparegudes en premsa. Aquest partit només es presentarà per València i Castelló, ja que diversos defectes administratius els han deixat fora d'Alacant. Des de les darreres eleccions municipals i autonòmiques, quan España2000 aconseguí els seus millors resultats fins ara, amb 5 regidors a distints pobles valencians i a Alcalà d'Henares (Madrid), el partit ha començat a ser conegut més enllà de les fronteres valencianes, tot i que no sempre per a bé. La màxima de 'que parlen de mi encara que siga malament' de vegades no funciona, sobretot quan es mesclen coses alienes a la política, com els negocis dels seus dirigents o declaracions desafortunades. És el cas de l'entrevista que la revista Rollin Stone va realitzar al líder del partit, José Luís Roberto a finals de setembre, dins un article sobre l'extrema dreta espanyola a internet. En aquesta entrevista, Roberto va declarar el següent: “Somos conscientes de que nuestro mensaje es radical. Aunque no es fanático ni violento. Sin embargo, sí es cierto que del radicalismo al fanatismo hay un paso. Sabemos que nuestras ideas atraen a muchos individuos que no son normales, desequilibrados mentales que se agarran a nuestro mensaje para justificar su agresividad. Si descubrimos a alguien así en el partido, lo expulsamos inmediatamente. Vale, atraemos a muchos locos. Pero no es culpa de España 2000, sino de la sociedad que los ha creado”.

També la passada setmana, una polèmica sobre els anuncis de prostíbuls als autobusos de València va esquitxar de nou el líder de la formació ultra pel càrrec que aquest ostenta a la patronal de la prostitució, ANELA, que va eixir a la palestra criticant la censura a aquesta publicitat. Un article de Público afegia el següent: "Pero si existe un nombre asociado al tenebroso mundo de la prostitución valenciana, ese es el de José Luis Roberto, padre de ANELA y presidente del partido ultra y xenófobo España 2000.".

Però no tot són males notícies pels ultres valencians. El passat divendres es coneixia la sentència que condemnava el regidor d'EUPV Amadeu Sanchis a pagar una multa per injúries al partit per haver-los titllat de 'terroristes' en unes declaracions al diari Las Provincias l'any passat, quan el partit ultra anuncià la provocadora manifestació de Benimaclet, que finalment no va reunir ni a 30 persones i que posà tot el barri en peu de guerra contra l'acte.

Finalment, el diari Público tragué el passat cap de setmana una altra notícia exclusivament sobre la figura de José Luís Roberto, que va arribar a ser la notícia més vista i comentada del dia.

Así es la extrema derecha española en internet (Rolling Stone)

José Luis Roberto: Con la patria no se juega (Público)

Tras los buses de Valencia (Público.es)

Condena a un edil de IU por injuriar a un partido racista (Público)

[Llegir artícle complet]

No hay comentarios:

Publicar un comentario