14 mar 2008

S'ha desestimat el recurs de Salvem el Cabanyal

DIVENDRES, 14/03/2008 - 06:00h
El Tribunal Suprem autoritza la reforma del barri d'El Cabanyal.
Desestima el recurs de cassació de la plataforma Salvem el Cabanyal, que entén que la reforma destruirà el patrimoni del barri.

El Tribunal Suprem espanyol va desestimar ahir els recursos de cassació de l'associació de veïns Pavimar i de la Plataforma Salvem el Cabanyal, i va autoritzar el projecte de l'Ajuntament de València, de perllongar l'avinguda de Blasco Ibáñez pel barri del Cabanyal. Ara, el tribunal no farà públics els arguments del veredicte fins d'aquí unes setmanes. Amb això, Salvem el Cabanyal assegura que la reforma urbanística exterminarà una de les àrees més entranyables de València.

Mentre, ara, la Plataforma diu que batallarà per defensar els interessos dels propietaris dels habitatges que s'han d'expropiar, la batllessa de València, Rita Barberà, es va comprometre ahir a accelerar tant com pogués l'ampliació de l'avinguda de Blasco Ibáñez fins a mar.


Cronologia dels fets

La confrontació entre l'ajuntament i la plataforma ja fa anys que dura. El consistori va començar a tramitar la reforma urbanística el 1998, però no va ser fins el 2001 que el Consell i l'Ajuntament de València la van aprovar. De bon principi, Salvem el Cabanyal s'hi va oposar adduint que la reforma no es podia fer perquè afectava un bé d'interès cultural. Llavors el TSJ valencià va dictaminar, el 2004 la paralització cautelar del pla. Però, al final, va considerar l'actuació perfectament legítima i que contribuiria eficaçment a l'ordenació urbana. La sentència del tribunal també feia valer que el pla respectava la Llei de Patrimoni, i que no modificava l'estructura urbana.

Aleshores l'associació de veïns Pavimar i Salvem el Cabanyal van presentar un recurs de cassació al TSJ valencià, que el va refusar, al·legant que un recurs de cassació només es podia acceptar en cas d'infracció d'una norma estatal, no pas de normes valencianes com el decret de protecció del barri i el PEPRI. En vist d'això, totes dues entitats van presentar un altre recurs de cassació al Suprem espanyol, que ahir el va desestimar.

Més informació ací.

No hay comentarios:

Publicar un comentario