25 abr 2010

[Girona] Sant Jordi reivindica l'absolució de Núria Pórtulas

Aquest Sant Jordi s'ha mantingut l'esperit reivindicatiu dels últims anys. Així, durant tot el dia s'ha pogut trobar en els carrers de Girona la presència de la campanya, des de material d'aquesta en paradetes de la Plaça Catalaunya, fins a accions concretes de protesta i solidaritat.

En aquest sentit, dues persones s'han penjat durant tota la tarda del Pont de Ferro de Girona amb una pancarta amb el missatge "La llibertat penja d'un fil! Fora la llei antiterrorista", podent-se visualitzar dels diferents ponts de Girona. L'acció ha transcorregut amb total normalitat i sense incidents.

Igualment, a les 19:00 hores hi havia convocada una cassolada davant la paradeta d'ICV, on hi han assistit una cinquantena de persones, algunes de les quals hi han estat més d'una hora.

Les reivindicacions s'han basat en la situació actual del procés i l'exigència de la llibertat real i sense condicions de la Núria, recordant els orígens d'aquest i les responsabilitats polítiques que a dia d'avui encara no s'han assumit. També s'ha recordat l'ús que es fa del discurs de la por i de la prevenció com a justificant d'actuacions policials i judicials d'aquestes característiques. També el fet que els diferents poders que han intervingut en el procés (l'executiu a través dels Mossos d'Esquadra i els responsables polítics, el legislatiu a través de la llei antiterrorista, i el judicial a través de l'Audiència Nacional), s'ha demostrat que no són independents ni imparcials sinó que responen als interessos de control social de l'estat.

Ara més que mai, exigim l'absolució de la Núria, i la dimissió dels responsables polítics.

Per a més informació i imatges: www.elsud.org/nuria

--
Núria lliure!
Lliures tots i totes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario