25 ene 2009

Un grup de joves és retingut identificat i amenaçat durant la inauguració de l’expo dels 25 anys de mossos a Lleida

Un grup de joves és retingut, identificat i amenaçat [Traducción al castellano]

Els Mossos els retenen durant una hora sense donar-los motius i els amenacen. Posteriorment, els joves escridassen als comandaments dels Mossos titllant-los de repressors.

Els Mossos d’Esquadra continuen fent de les seves a Lleida. Aquest divendres els seus responsables polítics, el secretari general i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada i Pere Blasco (comparsats per l’alcalde de la ciutat) inauguraven l’exposició del 25é aniversari dels Mossos d’Esquadra a la plaça Sant Joan.

Tot just començat l’acte, una desena d’agents han aturat un grup de joves i els han identificat, escorcollat i retingut durant una hora abans d’arribar a la plaça Sant Joan. Els agents han assegurat que havien rebut ordres per fer-ho i han dilatat la retenció fins que els responsables polítics de la policia han abandonat l’exposició.

Durant la retenció, els agents han fet posar els joves contra la paret, els han escorcollat i els han robat cartells amb el lema “Les Corts, el jove de Torà, 11 de setembre de 2008... 25 anys apallissant els més febles”. Mentrestant, els han dit que “si nosaltres estiguéssim nerviosos, vosaltres no estaríeu tan tranquils”. Alguns periodistes han presenciat la retenció.

Després, aquests joves i un segon grup han escridassat els comandaments dels Mossos d’Esquadra que restaven a l’exposició amb crits de “Mossos d’Esquadra repressors”.

Des de l’Assemblea de Joves de Lleida reivindiquem aquests darrers fets com una mostra de rebuig del jovent organitzat de la ciutat contra les greus acusacions que els Mossos han ratificat aquesta setmana contra el jove agredit, amenaçat i detingut durant la Diada. També hem volgut denunciar la persecució política que aquest cos ha dut a terme durant aquests 25 anys contra els moviments socials i altres sectors del país. En aquest sentit, aquesta mateixa setmana, dos mossos eren condemnats per lesions a un detingut immigrant a Barcelona.

Alhora, valorem que les identificacions i amenaces d’avui responen a aquesta lògica de persecució sistemàtica que estan duent a terme contra l’Assemblea de Joves.

El senyor Boada ha marxat, però en Pere Blasco es queda i li exigirem responsabilitats per actuacions com la d’avui i, especialment, per les agressions, amenaces i detenció de la Diada.

Mossos d’Esquadra: 25 anys de repressió!

Lleida, 23 de gener de 2009

Assemblea de Joves de Lleida - CAJEI

ajlleida@cajei.cat

www.ajlleida.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario