13 jun 2010

[Barcelona] Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any.

..i aprofiteu per emportar-vos-en un (o 2,3...) per a les vacances

Però aquest cop no us demanarem que porteu qualsevol llibre. Com molts de vosaltres ja sabeu la Biblioteca Espontània es nodreix de les aportacions voluntàries de la gent per tal de formar el seu fons bibliogràfic. Aquest mètode ens a ajudat a créixer i a fer difusió del projecte, però també ens ha fet adonar de la quantitat de llibres inútils que totes tenim a casa (inclús alguns que no s'han arribat ni a llegir). A més molta gent ens ha comentat que té molt apreci a segons quins llibres de manera que mai arribarà a cedir-los, encara que no els arribi a tornar a llegir mai.

És per això que demanem un esforç, potser un sacrifici per a alguns, i es que mireu i remireu les vostres estanteries, armaris i caixes i busqueu aquell llibre que va ser especial per a vosaltres, que us va ensenyar alguna cosa o que potser us va canviar la vida... La raó és ben simple. Si et van ser útils a tu de ben segur que ho seran als altres. I si són en una biblioteca al lliure accés de qui el pugui necessitar encara millor.

I ja que ens agrada demanar farem una última petició. Necessitem especialment llibres que obrin consciències i donin alternatives al sistema en crisis, al capitalisme, a l'estat i a qualsevol forma de dominació de la humanitat o de la naturalesa. I sou totes vosaltres, aquelles que aneu als casals populars, als sindicats i ateneu llibertaris, als centres socials autogestionats, a les manifestacions i concentracions hagudes i per haver...I tots vosaltres que militeu políticament i us formeu adquirint llibres a la Ciutat Invisible o al Local, a Virus o a la Rosa de Foc o potser a les parades de distribuïdores no comercials com a la Mostra del llibre anarquista o al porxo de la UB Raval cada dimarts al matí.

A totes i tots vosaltres us demanem que porteu aquests llibres que ja heu llegit per tal de que altres els puguin gaudir i que sempre que vulgueu podreu tornar consultar en les vostres estimades biblioteques socials.


Si us heu sentit identificades amb el text podeu portar els vostres llibres sempre que vulgueu cada tarda de 17 a 21h a la Biblioteca Popular Espontània, Universitat Lliure la Rimaia, Gran Via 550, Barcelona.

PS: aquesta demanda es fa extensiva a totes les biblioteques populars, i en especial a les de la xarxa de biblioteques socials. Segur que teniu una biblioteca ben aprop!

PS1: temàtica dels llibres que ens interessen especialment (si ens hem descuidat res aviseu)

-Assemblearisme i autoorganització
-Okupació i lluita per un habitatge digne
-Vida al camp, agricultura i ecologisme
-Cooperativisme, autogestio i col·lectivització
-Economia marxista i anarquista
-Feminisme, lluites de gènere i sexualitat
-Dret laboral i lluites dels treballadors
-Hª de les revolucions i moviments socials
-Autogestió de la salut i educació llibertària
-Globalització, capitalisme, neoliberalisme
-Decreixement, Renda Bàsica, i Objecció Fiscal
-Nutrició, veganisme i alliberament animal
-Cultura lliure, copyleft, software no propietari
-Autoconeixement: meditació, relaxació, cos
-Drogues, estats alterats de consciència, dependències
-Mitjans de comunicació, publicitat, anàlisi
-Repressió, desobediència civil, insubmissió,
lluites anticarcel·làries i no-violència

http://www.biblioespontania.blogspot.com
http://larimaia.org/

No hay comentarios:

Publicar un comentario